תרופות חמץ לתינוק בפסח

שאלה:

יש לי תינוק בן שבועיים וחצי שיש לו ככל הנראה מה שנקרא ריפלוקס, והתרופה לזה היא סוג של תרחיף של אומפרדקס, ובבד"ץ אומרים שיש בזה חששות חמץ, הרופא אומר שלא חייבים לתת את התרופה מיד, אבל התינוק מאוד כאוב, מה הדין בכה"ג?
תודה רבה רבה

תשובה:

אפשר לתת לו. בכל מקרה אנחנו מדברים על תערובת חמץ שמן הסתם גם תהיה בטלה בשישים, והכל מדובר על חששות דרבנן של חמץ משהו בתינוק קטן שהוא חולה שיש בו סכנה, והאכילה חשובה לקיומו [הלכתית נראה שאולי יש בזה אפילו חשש פיקוח נפש], ואין להחמיר בכך, אלא שחשוב שהחמץ הזה לא יהיה לך, אל תזכה בו.

מזל טוב ורוב נחת.