אח שמושך כסף של אמא בלי רשות

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב
חמותי אלמנה מזה שנים רבות
יש לה 4 ילדים, עקב מצבה הבריאותי היא נתנה לאחד מהבנים שימשוך לה כסף מהחשבון (היא לא אוהבת כסף בחשבון היא מעדיפה מזומן)
עכשיו עקב החרפה במצבה היא הכניסה אותי כשותפה לחשבון (כלתה)
ואני רואה שיש משיכות של אלפי שקלים
חמותי ביקשה מבנה שיעביר אליי את כל הכספים שהוא משך שאני אטפל בהם.
ומה שאני רואה לפי כל התדפיסים שחסר הון…
שאלתי אותו האם הביא את כל הכסף טען שכן אבל מהדוחות לא עולה כך
מה עליי לעשות ? לערב את האחים?
אני מבינה שזה יגרום למריבה בין האחים כי חסר המון כסף מאידך הם צריכים להיות מודעים למצב לא?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

מצער לשמוע כזו התנהגות… אם זה אכן נכון, לגבי מה שהיה עד עכשיו לא כדאי לעשות מהומות, נכון שהיא הפסידה, אבל לגרום לכזה קרע במשפחה לא שווה את הכסף. מה גם שיכחיש ולא יחזיר ויהיה צרות. אבל יש לגרום לו להמנע מכך להבא, כלומר כיון שאת עכשיו שותפה בחשבון, תגידי לו שכיון שאת רוצה להיות אחראית על מה שביקשו ממך, ושהדברים יהיו מדוייקים ללא טעויות [אל תאשימי כלום כמובן] את מכאן ולהבא רוצה להיות שותפה במידע כמה כסף מגיע לאמא ולראות כל הזמן בחשבון שההצואות וההכנסות תואמות, פשוט כדי שלאמא לא יהיה אוברדרפט… די בכך כדי שיבין שלא כדאי לקחת כסף כי את תדעי מזה, זהו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם מדובר בסכום של כמה אלפים אפילו עשרות אלפים בודדים, לא הייתי מחריב על זה את המשפחה ככל שהסיפור כבר נגמר. זה כסף של אמא ולא שלכם ועד כמה שיהיה אולי פעם שלכם זה מתחלק בין כמה… אם נראה לך שאת יכולה להעמידו על כך בינך לבינו זה בסדר אבל לא יותר מכך, כך אני חושב.