פסח – שמן אמבט, מי פה חול המועד – יצירת אומנות ילדים

שאלה:

שלום כבוד הרב,

יש לי כמה שאלות בבקשה לגבי פסח הבעל"ט:
1. האם מותר להשתמש בפסח בשמן אמבט עבור ילדה (בת 5) עם עור רגיש מאד והשמן מקל ומונע בעיות ופצעים בעור (שמים את זה במי האמבטיה)
השמן מכיל שמן זרעי חמניות, שמן קלנדולה

2. מי פה מיוחד לשיניים שעברו טיפולים וניתוחים מסובכים, בקבוק חדש, האם מותר להשתמש בפסח?

3. האם מותר בחול המועד לעשות יצירת אומנות קטנה עם הילדה שלנו (בת 5) כתעסוקה נחמדה ואווירה משפחתית ?

תודה רבה!
תזכו למצוות!
פסח כשר ושמח!

תשובה:

1. מותר.

2. צריך כשרות יעודית לפסח.

3. אם מדובר ביצירות פשוטות של ילדים שאינם מעשה אומן – מותר לילדה לעשות, אם זה מעשה אומן ומצריך מיומנות – אסור.

חג שמח.