שאריות טישיו על העד

שאלה:

שלום. לפעמים קורה שבבדיקה על העד עם מראה טהור ניתן לזהות שאריות קטנותקטנתנות ,שאולי זה גוף זר ,במראה טהור גם כן. ואולי זה טשיו.
השאלה האם חייבים להזיז אותו לבדוק מה יש תחתיו. אולי היה שם טיפת דם כחרדל וגוף זר הזה כיסה אותו.
אמת שלא ראיתי ולא שמעתי שמי שהוא מעיר על זה או מדבר ועוד איך אם כן ניתן לסמוך על הבחנת אישה שיש כאן כלל גוף זר.
לכן רציתי להתיעץ שמא יש לכם תשובה לשמוע דעתכם.

תשובה:

במקרה כזה ודאי יש להסתכל היטב וגם להבחין היטב אם זה גוף זר, במקרה שרואים כזה דבר לפעמים כדאי לשאול רב. לא הבנתי את הנושא של הבחנת אשה ומה ההבדל בין אשה לבינך שגם אתה לא עשית שימוש חכמים בענין מראות. כבר אמרתי לך שאינני סבור שנשים פחות יראות שמים מגברים, ולענין נאמנות אשה נאמנת על בדיקותיה.