כיריים גז

שאלה:

שלום

תנור משולב עם כיריים גז
חצובות יש לנו מיוחד לפסח.
גבי המבערים (כל מבער עשוי מ-3 חלקים נפרדים שמשתלבים אחד על השני). ולגבי המגש התחתון אין לנו מיוחד לפסח.
אציין שהמגש מחובר גם לרגשים של כיבוי אוטומטי, וכן להצתה חשמלית, כך שלפרק את המגש ולנתק את החוטים זה כנראה מורכב.

בעניין המבערים האם מספיק להדליק את האש למספר דקות או שבכל מקרה יש צורך גם בחומר מסיר שומנים לפני השימוש באש? (ניקינו זאת עם חומרים רגילים)

בעניין המגש, ניקינו עם חומר מסיר שומנים, האם חובה בכל לערות עליהם מים רותחים? כאמור לפרק זה בעייתי, לשפוך על הכל כשזה מחובר ועוד כשזה במצב שכיבה זה קצת בעייתי.
אנו מתכוונים לעטוף את המגש עם נייר כסף בכל מקרה.
האם בכל זאת יש צורך בעירוי מים רותחים? במידה וכן, האם מספיק לערות רק חלקית על המקומות שאינם קרובים לרגשים ולכוסיות הפנימיות של הגז?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

את המבערים תפעילו על החום הגבוה כמה דקות טובות ואת המשטח תעטפו היטב בנייר כסף, ואם משהו נופל עליו – לא להשתמש.