מכירת חמץ

שאלה:

שלום

אלמנה שילדיה כבר נשואים, היא מתגוררת בדירה שרשומה על שמה ועל שם בעלה המנוח. לא היה צו ירושה (הרכוש הוא רק הדירה וממילא היא נשארה לגור שם אז לא התעסקו עם צו ירושה.
כשהיא רוצה לעשות מכירת חמץ, האם זה מועיל או שזה נחשב שחצי מהדירה שייכת לבעל שזה בעצם של היורשים ואז אולי יש בעיה עם מכירת החמץ כשהיא עושה זאת לבדה?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהדירה בחזקתה ומושאלת לה עליה מוטלת מכירת החמץ, יש לשים לב שלא מוכרים את הדירה לגוי אלא את החמץ שבה.

בשורות טובות