הפסק בברכת שמע?

שאלה:

במהלך ברכות שמע קראתי את שם ה ואז ראיתי שדילגתי על מילה אז התחלתי להגיד "ברוך שם" ותוך כדי הסתפקתי אם זה הפסק או לא ומהחוסר ביטחון חצי משפט אמרתי במלמול ואז חזרתי שוב ללפני שם השם.

1. האם זה היה הפסק ובירכתי לבטלה?
2.האם בדרך כלל כשקורה דבר כזה אומרים "ברוך שם" וחוזרים אחורה?
3. מה נחשב קריאת שמע למפרע? כלומר אילו וכמה טעויות לא מוציאות לידי חובה את כל הקריאה?

תשובה:

ודאי אין לומר ברוך שם באמצע ברכת קריאת שמע, אחרי שמונה עשרה אומרים זאת וזה מועיל למפרע על מה שהיה קודם לכן. בברכות קריאת שמע אם דילגת מילה לא עקרונית שאינה עיקר תוכן הברכה וכבר התחלת את החתימה אין לחזור, בקריאת שמע עצמה כמובן יש לחזור.