דיווח על הכנסות נמוכות

שאלה:

א. הציעו לי עזרה לחג אבל ביקשו שאראה להם שיש לי הנחה בארנונה של 80 אחוז
רציתי לשאול האם מותר לי לקבל את העזרה שמאוד נצרכת לי אפילו שלעירייה אני לא מדוח את כל ההכנסות (כגון הכנסה משכירות שההוצאות שלה כיום עוברות את ההכנסה)
ב. ישנו קמפ שמיועד לבחורי ישיבות עם רבנים והיה שלט בכניסה שאין להיכנס ,ואני נכנסתי להתפלל ולשמוע שיעור למרות השלט (נראה לי שהשלט היה בשביל שלא יכנסו אנשים לא רצויים ) האם עשיתי בסדר או שאני צריך מחילה מהמארגנים בפרט שהשתמשתי במעט מים במקום

תשובה:

שלום וברכה,

אם אכן אתה לא בעל הכנסות, מותר לך לקבל מהם את העזרה. מסתבר שהכוונה שלהם לתת עזרה לאנשים שנצרכים, וכדי לאמת את הנושא הם מבקשים להוכיח על ידי ההנחה של העירייה. ולכן מותר לך להציג את ההנחה מאחר ואכן אין לך הכנסות גבוהות ואתה עונה על הקריטריונים שלהם.

ב. השימוש במים לא הבעיה, כיון שזה דבר שאין מקפידים עליו. לכתחילה לא הייתה צריך להיכנס ללא רשות, כיון שהם אסרו כניסה לזרים. בדיעבד שנכנסת אין מה לעשות.

בהצלחה.