החרמת חפץ מתלמיד

שאלה:

אני משגיח בישיבה ולקחתי לבחורים כדור כששיחקו בזמן שעפ כללי הישיבה זה לא היה בסדר, הנחתי את הכדור במתחם שבו שהינו לאירוח עם התלמידים מתוך הנחה שזה שייך לאותו מתחם ולא לאחד מתלמידיי . לאחר כמה ימים הסתבר שהכדור שייך לתלמיד שלי וכרגע לא מוצאים אותו איפה שהנחתי , האם אני חייב לשלם לתלמיד כדור חדש?

תשובה:

שלום וברכה,

אין סיבה ברורה לטעות שהכדור שייך למתחם, ולכן המשגיח חייב לשלם, אבל לא מחיר של כדור חדש אלא מחיר של כדור משומש. ויש להפחית בתשלום לפי הזמן שהשתמשו בכדור.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם היו עוד כדורים ששייכים למתחם, והבחורים שיחקו בכדור פרטי בשעות שלא אמורים לשחק, אתה לא אמור לחשוב שזה פרטי והיה לבחור להודיע על כך, ואז אתה פטור.