ארבע כוסות ואכילת מצה בסכרת הריון

שאלה:

שלום יש לי סוכרת הריון ורציתי לשאול לגביי פסח איך אני אמורה לשתות יין ולאכול מצות איזה שתייה מותרת לי ואיזה מצות מותרות לי? תודה

תשובה:

שלום וברכה

צריך כמובן להתייעץ עם רופא, מה שאני יכול לומר זה רק מה השיעור המינימלי לשתייה שאני מניח שאת זה הרופא יאשר לך.

בארבע כוסות תסתפקי בשיעור רבי חיים נאה, שלפיו, די לשתות 45 מ"ל בכוס אחת מארבע כוסות. זה מעט מאוד ואני מניח שזה בסדר. אם לא, אז תשתי מיץ תפוזים טבעי סחוט כמובא ברמ"א בסימן תפג.

מצות, שוב יש לשאול את הרופא, אני מניח שלא נאסר עליך לאכול מצה לגמרי, כזית ראשון יש לאכול בשיעור חזון איש, השאר, אם אפשר תאכלי כפי השיעור הקטן אחד בכורך ואחד באפיקומן, ואם אי אפשר אז לא צריך. אפיקומן קודם לכורך.

לידה קלה ובריאה.