מעשר כספים כשיש חובות

שאלה:

שלום.
שמעתי את הרב יצחק יוסף אומר שמי שיש לו חובות פטור ממעשר כספים וצריך קודם לסגור את החובות. האם זה כולל מי שיש לו מינוס בבנק?

תשובה:

שלום וברכה

זה מאוד תלוי במה מדובר: אם מדובר באדם שלא סוגר חודש, כלומר, הוא מתנהל נכון עם כסף, אבל ההכנסות לא מספיקות, באמת לא די בהן… אדם כזה פטור ממעשרות. אבל מי שיש לו חוב לבנק בגלל צורך ספציפי שהיה לו ולקח הלוואה, או לקח הלואה זו מחבר וזה מוגדר בזמן שעוד לא הגיע והכל בסדר, אבל החודשי שלו בסדר, ודאי הוא חייב במעשרות.

שיהיה תמיד רק שפע.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש להפנותם בדחיפות לאירגון מסילה וכדומה כדי ללמוד התנהלות נבונה!!! אחרת זה בור ללא תחתית. אבל זה לא פוטר ממעשרות.