אח שפוגע בהורים

שאלה:

שלום לצערי אח שלי הוא כמו בלעם אוהב כסף . הוא גזל את הורי . לקח הרבה מאוד כסף השאיר חובות שכוסו על ידי הורי ושהורי נפרדו הוא נכנס לחשבון של אבי(אבי חילוני והוא ממש היה תמים שהכניס אותו) גם הוציא המון כסף וכיום הוא מקלל את אמא שלי שהיא עזרה לו מאוד(גם חילונית ובתמימות אמרתי לה שלא כדאי לה) והוא מאשים אותה בצרותיו שבאו בעקבות מעשיו הרעים . יש לציין שהיה אלים בעבר אך בעקבות נכות הוא ניהיה יותר מעודן אך בענייני ממון נהפך ממש לנטל
באופן בלתי נמנע כי אני חי בבית אבי נאלצתי "לריב" איתו בגלל שהוא "קילל" את אימי וכרגע איני מדבר איתו . יש לציין שיש לו בעיות נפשיות שלא טופלו שהיה צעיר הוא סירב לקחת כדורים ונרשם עליו גם שהוא לא בסדר . מה הדין לגביו . לי זה ברור שאני כיבדתי אותו ואני והוא פשוט לא מסוגלים להסתדר בגלל אופיו הרע שאינו מכבד ומכלה ממון הורי וכן בעבר היה אלים
לגבי חיזוק לעניין אשמח לקבל לגבי למה בדיוק הדבר דומה בתורה
לבלעם לעשיו לישמאל ומה זה אומר כלפי שאני עובר כאלו מרורות ממנו
תודה רבה.

תשובה:

שלום ידידי, שאלתך כואבת מאוד, הנושא כאן אינו עשו ישמעאל וכו', אלא איך עוזרים להורים! אני מניח שהוא זקוק לסיוע, תרופתי ותעסוקתי וחינוכי ועוד, כדאי מאוד לערב בענין מישהו מהמשפחה או מהידידים שיתן עצות והנחיות כיצד אולי לערב גורמי רווחה ואחרים כדי לטפל בכל הנדרש לו וגם להקל בכך על ההורים.

בשורות טובות.