האם כדאי להוסיף שם אמצעי?

שאלה:

שלום כבוד הרב,
בשנים האחרונות אני סובלת מכמה בעיות בריאותיות וגם נפשיות כמו חרדות. לפני כמה שנים הוספתי את שם המשפחה של בן זוגי כשם אמצעי. האם זו יכולה להיות הסיבה? והאם כדאי לי להחליף את שם המשפחה בשם אמצעי אחר?

תשובה:

אין כל משמעות ביהדות לשם משפחה, בוכל מקרה השמות כאן אינם הענין.

מה שאפשר וצריך זה להתחזק בקיום המצוות, להתחזק בתפילות לה' יתברך, ולשמור מאוד על הטהרה, לחיות יחד רק על ידי נישואין כדת משה וישראל תוך שמירת טהרת המשפחה.

עצם הקשר הזה לבורא עולם על ידי שמירת המצוות כבר מביא מרפא לנפש, משען להתמך בו, וחיים שמחים ומאושרים מלאי סיפוק.

בשורות טובות.