אשר יצר בלילה באמצע השינה

שאלה:

שלום,
מבקשת לדעת אם חובה ליטול ידיים ולברך אשר יצר באמצע הלילה שקמים לשירותים.
אציין כי אני עושה את הצרכים כמעט כל שעה במשך היום ובלילה זה בכלל מטריד ומפריע לי לישון את השינה שגם ככה קשה לי בלילה. חשבתי להוסיף פרט זה שאולי יש הקלה.
תודה

תשובה:

במשנה ברורה בסימן ד ס"פ ג הביא שיש אומרים שמי שהולך לשירותים בלילה לא יברך ויסמוך על הברכה בבוקר, אבל הוא תמה על שיטה זו, שהרי אולי יזדקק שוב לשירותים, ואז כבר הברכה שיברך בבוקר לא מועילה למה שהתחייב בלילה. כלומר ברור  למשנה ברורה שמי שצריך שוב לשירותים הפסיד את הברכה על הליכתו הקודמת. ולכן אינני רואה ברירה שמאפשרת שלא לברך בלילה.

במקביל כמובן כדאי לפנות לייעוץ רפואי בענין זה, אני מניח שהדבר הזה נעשה.

בריאות איתנה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אולי עיקר הקושי זה בעיפות נוראה לגשת לכיור לנטילת ידים ג' פעמים,-ויתכן בכגון מקרה כזה ניתן לסמוך לברך בנטילה אחת בלבד,ואפשר שאפילו סגי בכל מידי דמנקה -וכגון ניגוב ידיים יבש במגבת או מטפחת אף-ולברך והכל יגיע למקומו.