מנהל שמבקש שהמורה יחזיר לו את חופשות החגים

שאלה:

המנהל שלי מקבל עלי תשלום ממשרד החינוך גם על חגים וימי חופשה. הכסף נכנס ישירות אלי לחשבון, אך הוא אינו מעוניין לחשב לי משכורת על חודשי חג וחופש, ולכן דורש שהסכום ינוכה לי מהמשכורת, האם אני חייב להשיב לו את הכסף עבור אותם חודשים או שזה כספי שלי (או מדין מוחזק) ואין לו שום שייכות לזה?
2. האם מדין תורה, כל החוקים בדיני עבודה חייב המנהל לקיים (נסיעות, פנסיות וכד') או שאם לא סיכמו כלום אז הוא יכול להתחמק מהדין?
תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה המעביד חייב לתת את כל זכויות העובדים שמקובל לתת. ולכן אם לא היה תנאי מראש שהעובד מוחל על הכל, המעסיק חייב לשלם חופשות ופיצויים ועוד…

מורה שמקבל משכורת ישיר ממשרד החינוך, גם אם המנהל עושה תנאי עם המורה שלא ישלם חופשות וחגים ודמי מחלה ופיצויים, התנאי לא קיים, כיון שהמנהל לא אחראי על התשלום אלא על ניהול המוסד. ולכן אתה לא חייב להחזיר את הכסף למנהל. אבל צריך לראות איך לפעול כדי שהמנהל לא יפטר אותך…

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך סימן שלא סעיף ב

"מקום שנהגו לזון, יזון; לספק בגרוגרות או בתמרים וכיוצא בהם, יספק; הכל כמנהג המדינה".