קדיש/קריאת שמע וברכותיה ביחיד

שאלה:

שלום רב.
1. אפשר לשטוף ידים ולנגבם בזמן קדיש? (אשמח גם לדעת איפה ישנם הלכות של מה מותר ואסור בזמן קדיש)

2. מותר בתפילת ערבית להתפלל רק עמידה עם הציבור (עם שיר למעלות, ברכו ועלינו לשבח) ואז לאמר קריאת שמע וברכותיה ביחיד?

תשובה:

שלום וברכה

אם זה לצורך התפילה מותר, החזון איש הקל לעצמו לנגב ידים תוך כדי ברכת אשר יצר, וכל שכן שמותר באמצע קדיש.

אינני יודע ספר מסודר על כל הלכות קדיש, אבל יש הרבה שאלות כאן באתר תוכל להעזר בתוכנת החיפוש שלנו.

לכתחילה גם בערבית יש להתפלל לפי הסדר ולסמוך גאולה לתפילה, רק מי שמאחר באופן שאין לו מנין אחר, התירו לו בערבית בשונה משחרית, להפוך את הסדר, להתפלל קודם שמונה עשרה ואחר כך קריאת שמע וברכותיה.

אתה יכול להתחיל לפני כולם ולהתפלל בנחת ואז להצטרף אליהם בתפילת שמונה עשרה.

ערב מבורך.