קדיש דרבנן לפני תחילת פסוקי דזמרה

שאלה:

שלום רב
אני מתפל במניין בו מעטים האומרים קרבנות לפני התפילה.
ב"ה אני אומר קורבנות אבל לא תמיד אני מספיק לומר את כל הקרבנות.
היות ואין לי כבר אב ואם, ביקשו ממני לומר קדיש דרבנן כאשר מגיע זמן תחילת התפילה וברגע שיש מנין וללא קשר מי וכמה מהמתפללים אמרו קרבנות. לעיתים מגיע הזמן ואני גם לא הספקתי לסיים את כל הקרבנות.
א. האם בכלל ניתן לומר קדיש דרבנן כאשר רק אחד או מספר מתפללים אמרו קרבנות?
ב. אם איני מספיק לומר את כל הקרבנות, איזה קטע הכרחי לומר על מנת שאוכל לומר קדיש דרבנן. לכאורה גם "איזהו מקומן" הוא הלכה ולא רק "רבי ישמעאל" ?

תשובה:

שלום וברכה

אם אמרת איזהו מקומן או רבי ישמעאל אומר אתה יכול לומר קדיש, רק תאמר את הסוף בקול רם שכולם ישמעו ויוכל לחול על הקדיש.