תחנון בשבעת ימי המלואים

שאלה:

היאך נוהגים לדלג על תחנון בשבעת ימי המילואים ללא מקור בראשונים או באחרונים

תשובה:

זו הערה נכונה, בקהילות החסידים נהגו בכמה הזדמנויות שלא לומר תחנון אף שאין לזה מקור קדום, כך גם בימי יארצייט של צדיקים שזה גם דבר שאין לו מקור, וכך גם כאן כתב בדרכי חיים ושלום אות קצא ועוד ספרי חסידים שלא לומר תחנון בימים אלו. בקובץ מבית לוי חלק טו הובא מהגר"ש וואזנר שדחה מנהג זה, וברוב הקהילות בישראל אומרים תחנון בימים אלו. אמנם יש קהילות חסידים שאומרים תחנון בימים אלו, כך מנהג חב"ד ויזניץ ועוד.

ערב טוב.