לא שמע פרשת פרה – לצאת בפרשת חוקת

שאלה:

נרדמתי בתחילת הקריאה של פרשת פרה, מה עלי לעשות, והאם לחכות לפרשת חוקת?
[השואל מבני עדות המזרח]

תשובה:

כרגע האפשרות היחידה היא להמתין לפרשת חוקת, לגבי השאלה האם בקריאת פרשת חוקת יוצאים ידי חובת קריאת פרשת פרה, לכאורה הוא תלוי בטעמים השונים למצוה זו, לסוברים שהוא כהכנה וטהרה לקרבן הפסח, בחודש תמוז אין לזה משמעות, אמנם הרה אחרונים סוברים שהוא קיום למצות זכירת מעשה העגל, ובכלל מצות זכור את אשר הקצפת את ה' אלוקיך במדבר, וזה אפשר בדיעבד לקיים גם בפרשת חוקת, ראה בזה שו"ת ערוגות הבשם סי' רה, ומראי קודש פורים סי' ח בשם המשך חכמה.

הצטרף לדיון

תגובה 1