חצאית כשרה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
קצת קשה לי עם מצוות הצניעות אני מקפידה ללכת כן עם חצאיות אבל האורך קשה לי והיום הייתי ברחוב ולבשתי מעיל ארוך עד מעל הברך וזה הסתיר לי את החצאית ואז זה היה נראה כאילו אני לובשת מכנסיים…
ובדיוק בקצה השני של הרחוב עברה וראתה אותי מישהי לא דתיה שמכירה אותי מעבודה שפעם עבדתי בה ועכשיו אני מרגישה ככ לא בסדר שהיא אולי תחשוב שאני הולכת עם מכנסיים ושכביכול התרחקתי… ואני מאד חוששת שאולי היא תספר את זה לאנשים שעבדתי איתם ויווצר מזה חלילה חילול ה' גדול על ידי. אני ככ מתביישת ומתחרטת ולא יודעת איך לתקן את זה. שמעתי שעל חילול ה' אין כפרה. ואני באמת אוהבת את הקב"ה והבטחתי לו שאני אשתדל מאוד להקפיד יותר על הצניעות להבא. אבל מה יהיה עם מה שכבר קרה… אולי לכבוד הרב יש עצה בשבילי… תודה רבה מראש.

תשובה:

התשובה הטובה והנכונה היא לקבל על עצמך ללכת עם חצאית שתמיד מכסה את הברך היטב בכל תנוחה כולל ישיבה. אם תעשי זאת, הכל בסדר בעזרת ה'.

ברכה והצלחה.