גניזת מזוזה

שאלה:

לכבוד הרב
שלום וברכה כבוד הרב,
היום השלכתי לגניזה קלף מזוזה לאחר שלפני מספר חודשים החלפנו לקלף חדש בבית החדש שלנו.
אני פתאום קולטת שהשלכתי לגניזה ככל הנראה שני קלפי מזוזה תקינים בלי לחשוב אחרת. האם היה מותר להשליך קלף לגניזה? מה אני עושה כעת? יש לי עוד 2 קלפים שעוד לא הורדתי מהחדרים ואני גם חושבת להחליף אותם לחדשים, מה ניתן לעשות איתם? אני מאוד חוששת שעשיתי טעות שהשלחתי קלף מזוזה לגניזה. יש לציין שאיזור הגניזה בעיר שלי מאוד מוזנח.
תודה רבה מראש על המענה

תשובה:

שלום וברכה

באם המזוזה כשרה אין לשים בגניזה יש בזה בל תשחית, יש אנשים שמשוועים למזוזה כשרה לזמן קצר וניתן לעשות בזה גמ"ח. אם רוצים להחליף למזוזה מהודרת יותר, עושים גמ"ח עם הישנות, כמובן רק לאחר בדיקת מגיה מומחה שיקבע שאכן הן כשרות.

אגב, מזוזות לא שמים בגניזה יחד עם שאר הדברים, כיון שקדושתן חמורה והן נקברות בכלי חרס באדמה [ראה שו"ע סי' קנד סעי' ה], במקום גניזה מוסדר אמור להיות מקום יעודי להנחת תפילין ומזוזות!