גניזת פסוק שמופיע על כוס

שאלה:

שלום לרב. בשיעור בו הייתי בבית כנסת השתמשו בכוסות חד פעמיים עם פסוק מודפס עליהם. רציתי לשאול, האם אסור לזרוק אותם לפח כמו שהם? ואם לא, האם צריך לעשות משהו בנידון?

תשובה:

אם יש פסוק מודפס זה חייב גניזה אבל אולי כדאי שתכתוב לנו מדויק יותר, למשל אם אין שלוש מילים מהפסוק ברצף אין חיוב גניזה, וכן אם הפסוק נכתב בשינוי או למליצה בעלמא בשימוש אחר מהפסוק עצמו. תכתוב יותר מפורט ונכתוב יותר מדוייק.

ברכה והצלחה