הברית החדשה עם שם ה' – מה עושים?

שאלה:

מצאתי ברית חדשה בתחנה המרכזית, לקחתי אותה כי לא רציתי שמישהו יקרא בה ורציתי לזרוק אותה לפח אבל ראיתי שמאחורה וגם בתוכה מצוטטים פסוקים עם שם השם (יקוק) מה לעשות עם הספר?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם הכל מעורבב יחד שורפים, ואם אי אפשר תזרוק עמוק לפח באופן שאף אחד לא ימצא את זה.

אם מודפס תנ"ך כשמאחור הברית החדשה, צריך לחתוך את החלק שכתוב את הברית החדשה, שכולו דברי כפירה, וצריך לשרוף אותו, ואת החלק הראשון של הספר שמודפס בו תנ”ך, יש לגנוז בצורה מכובדת בגניזה.

מקורות:

עיין בשו”ת אגרות  משה יו”ד חלק ב’ סימן קל”ז וחלק א’ סימן קע”ב, ועיין בספר אמת ליעקב להגר”י קמנצקי זצ”ל ביו”ד סימן רפ”א הערה 199.