כשרות של עד קידושין

שאלה:

שלום וברכה
חברותא שלי מתחתן בקרוב, והציע לי להיות עד בקידושיו,
הענין הוא שאני יודע על כמה חובות שיש לי (למשל פעם נסעתי באיזו חברת אוטובוס ולא שילמתי על כל הנסיעה), ורציתי לשאול האם ראוי שאני אהיה עד (כמובן שבע"ה אחזיר את הכסף בפעם הבאה שאסע דרכם, אבל יכול להיות שזה יקרה אחרי החתונה) או שצריך לחשוש שזה נחשב לגזלן. כמו כן לעולם איני יכל לדעת אם אין לי שום גזל.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אם לא שילמת בטעות, אין זה פוסל לעדות. אם בכוונה לא שילמת, יש להחזיר את החוב, ואז אתה כשר לעדות מיד.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן לד סו"ס כט