ביטוח לרכב פרטי שמיועד להשכרה

שאלה:

שלום וברכה.
ישנן כאלה שמשכירים רכב לאנשים. לא חברת השכרה.
האם מותר לשכור את הרכב למרות שחלילה יכולה לקרות תאונה ואז יתבעו את הביטוח. האם הביטוח מועיל גם במקרה כזה שמשכירים את הרכבים? או שאם הם היו יודעים שמלא שוכרים את הרכבים הם לא היו מסכימים להסכם ביטוח כזה או אחר אלא היו מעלים פרימיה וכו'?

תשובה:

שלום וברכה,

נהג שמשכיר את הרכב שלו על בסיס קבוע, אסור לו לבטח את הרכב שלו כביטוח פרטי, כיון שהביטוח מבטח נהג פרטי ולא רכב סחיר שמועד יותר לתקלות או לתאונות. נהג שמבטח רכב שמיועד להשכרה ולא מודיע לביטוח, יש בדבר זה משום איסור גזל.

אם משכיר בצורה חד פעמית יש להקל לפי המקרים שהבאנו כאן.

בהצלחה.