השבת אבידה על ידי שליח

שאלה:

שלום וברכה כבודו
לפני כחודש בערך ירדתי מהאוטובוס בדרכי לעבודה
ובתחנת האוטובוס מצאתי ארנק של מישהי מבוגרת עם כסף ותעודת זהות וכל הדברים השייכים לה
לא כל כך ידעתי מה לעשות כדי למצוא את האישה ניסיתי ברשתות חברתיות ומוקד 144 כדי לאתר את האישה ולהחזיר לה את הארנק ולצערי לא הצלחתי לאתר אותה
הבאתי את הארנק לבת דודתי שתלך עם זה למשטרה כדי לאתר את האישה (כי אני עובדת בעבודה עד הערב ולא היה לי זמן לגשת לתחנת המשטרה ורציתי שהארנק יחזור לאישה בהקדם)
בת דודתי מצאה אותה והחזירה לה את הארנק והאישה מאוד שמחה ובתמורה לזה קנתה לה כל מיני דברים…( שזה לא מה שמפריע לי שהייה לה לבריאות)
אבל ברצוני לדעת על מי המצווה הזאת של השבת אבדה? עליי או על בת דודתי?
גדלתי על חינוך מאוד מסורתי בבית של ״פעם״ וסבתי ואימי למדו אותי שהשוות אבדה זה מצווה מאוד מאוד גדולה וככה אני וזו דרכי
והשאלה השנייה שלי אלייך היא
האם זה באמת נכון שלהשיב אבדה לאדם זו מצווה גדולה?
ועל מי באה המצווה הזו במקרה הזה?
תודה רבה ויום נפלא

תשובה:

שלום וברכה,

השבת אבדיה היא מצווה גדולה מאוד מאוד. ואת שעסקת באיתור בעלת הארנק עשית מצווה גדולה. וכששלחת את בת דודתך להשיב, זכיתן ששניכן קיימתם את המצווה הגדולה, והמצווה נזקפת על שניכן. העובדה שהיא בפועל השיבה לא מגרע ממך את המצווה וזיכת גם את הבת דודה שתשתתף איתך במצווה הגדולה.

בהצלחה.