מידות ומשקולות בזמנינו

שאלה:

מדוע בזמנינו כמעט נתשכח לגמרי חובת "הכרעה" במשקל. וביחוד שהמשקל האלקטרוני לא מדוייק ממש.
והאם הקונה לא מכשיל המוכר בלפנ"ע?
[האם מוכר שמחשב בתוך המשקל – גם משקל האריזה, עובר בגזל?]

תשובה:

שלום וברכה,

בשו"ע הוזכר שההכרעה במשקל הינו רק במקום שנהגו להכריע, אבל במקום שלא נהגו אין חובה להכריע, אלא שצריך להוסיף מעט משום אי דיוק של המשקל. ולכן כיום במשקל דיגיטלי יש להקפיד שהמשקל יהיה מאופס לפני כל חשבון.

כששוקלים את האוכל יחד עם האריזה, בעיקרון היה צריך להפחית את המשקל של האריזה, אלא שכיום הלקוח רואה וידוע שהאריזה נכללת במשקל, ומוחל כל כך.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט הלכות אונאה ומקח טעות סימן רלא

סעיף יד

 מקום שנהגו להכריע, צריך להכריע טפח. ובמקום שלא נהגו להכריע, שוקל עין בעין,