תשלום לעובד מיותר

שאלה:

בעבודה שלי עובדים תמיד 2 ביחד.
אחד מהעובדים אמור לסיים לעבוד אצלי עוד חודש.
את העבודה צריך ללמוד עם הרבה מאוד ניסיון.
ראובן היה ללא עבודה, הציע את עצמו לעבודה אצלי.
לקחתי את ראובן לעבודה, סיכמנו תשלום של 45 ₪ לשעה.
צירפתי את ראובן ל2 העובדים הקבועים, ע"מ שילמד את העבודה.
את האמת, זה שהם עבדו 3 אנשים במקום שתיים, זה מיותר לגמרי. פשוט, מחוסר ברירה, שאני צריך שראובן ילמד את העבודה ככה זה התחיל.
אחרי כ8 ימי עבודה, ראובן כותב לי:
"מאיר, עם כל הכבוד, אני אוהב את העבודה הזה, אבל זה לא הולך.
למה, כי צריכים לעבוד גם בישיבות, ובבית כנסת אני לא לזה.
אני עוזב, בא נפרד כידידים, תחפש מישהו אחר".
ע"כ ציטוט לשון ההודעה.
מה אני אמור לעשות? כמה אני אמור לשלם לו?
הוא הרי ידע מהרגע הראשון שיש לי עבודה בישיבות ובבתי כנסת, ולמרות זאת, התחיל לעבוד אצלי, על אף האי נעימות שבדבר.
מה הוא חיכה 8 ימים?
3 עובדים זה בדיוק כמו גלגל חמישי ברכב, וכמו רגל חמישית בשולחן, לא נותן לי כלום.
מה אני אמור לעשות? לא לשלם בכלל? לשלם רק חלק?
בברכה

תשובה:

שלום וברכה,

אני מבין שלא היה תנאי שהוא חייב לעבוד תקופה מסוימת, אלא הכנסת אותו לעבוד משום שחשבת לעצמך שהוא ילמד וימשיך לעבוד במקום העובד שאמור לעזוב. וכיון שלא היה תנאי אתה צריך לשלם לו תשלום מלא על ה8 ימים שעבד. ולמרות שכעת אתה לא צריך את העבודה שלו, אתה חייב לשלם כיון שהעבדת אותו. וכדי להיפטר הייתה צריך להתנות זאת לפני תחילת העבודה.

בהצלחה.