היזק ראייה שמיה היזק? / יחס לחוזר בשאלה

שאלה:

שלום ישנו אדם בבית הכנסת שבאופן קבוע לא יושב בכסא אלא עומד ומתצפת על המתפללים. לאחרונה כל התפילה הוא פשוט הסתכל עלי כאילו זה תחביב. עד שנאלצתי לשנות מקום ישיבה. האם אני צודק שזה לא תקין?
אין טעם להעיר הוא עושה זאת כדרך קבע ואני לא מהמעירים.
רק רציתי לדעת האם יש צדק בטענתי כלפיו כי אם לומר את האמת . זה משפיע על היחס שלי כלפיו.

שאלה שניה ברשות הרבנים.
אדם נחמד ביותר שידוע עליו (כי אמר זאת בעצמו) שיצא בשאלה. מה היחס הנכון אליו. מצד אחד הוא נחמד וחביב , מצד שני ההלכה מגדירה אותו כרשע. מה היחס לאדם כזה נניח במקום עבודה, האם מותר להתחבר אליו?

תשובה:

שלום וברכה

1. לרוב זה כנראה גם קצת דמיון שלך, אין בעצם הגיון שמישהו ישב ויסתכל עליך כל הזמן, מה זה מעניין… נראה לי יותר שזו תחושה שגויה שלך.

2. יחסים מנומסים ועניניים בעבודה כן, אבל חברות לא טובה כאן, כתוב הרי אל תתחבר לרשע, והוא מוגדר כמומר, וגם יכול להשפיע עליך חלילה לרעה.

ברכה והצלחה.