תוקפו של חוזה שכירות

שאלה:

בשנת 2020 דלית חתמה על חוזה לרכישת דירה מקבלן בפרוייקט שזה עתה הסתיימה בנייתו. דלית קיבלה את החזקה בדירה באוגוסט 2020. בספטמבר 2020 התחייבה דלית בחוזה בכתב להשכיר את הדירה למשך 3 שנים לאלדד. לאלדד ניתנה בחוזה האפשרות להודיע לדלית עד 3 חודשים לפני תום החוזה על הארכת תקופת השכירות למשך 3 שנים נוספות. אלדד קיבל את החזקה בדירה בחודש אוקטובר 2020. יש להשיב לשאלות הבאות על פי הנתונים בשאלה בלבד:
א. האם נכון להיום זכותה של דלית בדירה קניינית?
ב. האם נכון להיום זכותו של אלדד קניינית?

תשובה:

שלום וברכה,

א. דלית רכשה את הדירה והדירה עברה לחזקתה, ולכן יש בעלות על גוף הדירה.

ב. דלית השכירה את הדירה לאלדד, ולכן הדירה מושכרת לאלדד משעת כריתת החוזה.

לדלית יש בעלות קניינית על גוף הדירה. ולאלדד יש בעלות על השימוש בדירה.

בהצלחה.