תוקף החלטת וועד בית ברוב 70 אחוז

שאלה:

החלטה של וועד בית ברוב של 70 אחוז שהתקבל לגבי חיוב כל הדיירים לפי דלתות של 70 שח בחודש האם היא תקיפה ומחייבת את כולם.
מבחינה חוקית אני יודע שזה חוקי.
עכשיו אחרי כ5 שנים מההחלטה בא שכן וטוען שזה לא מעניין אותו והוא ישאל רב מה הוא חייב לשלם.
השאלה היא האם גם מבחינת ההלכה אנחנו כוועד יכולים לחייב אותו וזה ז"א ההחלטה בעבר כולל של 2 בעלי בית של דירה מחולקת שהצביעו בעד תופסת על פי ההלכה.

תשובה:

שלום וברכה,

אני מבין שהחלטת הרוב קבע שגם תוספות של יח"ד ישלמו 70 ש"ח לחודש. אם כן, ודאי שהחלטת הרוב קובעת בזה, ככל תקנה הגיונית שהרוב קובע. וזכותם של הרוב לקבוע שהתשלום של ועד הבית יתחלק לפי דלתות – שווה בשווה לכולם.

בהצלחה.