שאלה:
קיבלתי תבנית קורנינג שהשתמשו בה בתנור בחום גבוה והיא נטרפה בחום גבוה. האם יש דרך להכשיר?
תשובה:
יש ספק הלכתי בנוגע לכלים של קורנינג (או קורל), אם יש להחשיב אותם ככלי זכוכית, או ככלי חרס. לכן, אין להכשיר אותם לכתחילה. אבל, במקום שיש צירופים נוספים, אפשר להקל ולהכשיר אותם על-ידי הגעלה (טבילה במים רותחים). נניח כאשר יש ספק אם האוכל היה חם וכדומה, או שמדובר במאכל שאינו גוש אלא נוזלי, שכיון שמדובר בכלי שני יש להקל ולהכשיר, במקרה שלכם אני לא הייתי מכשיר. אמנם, אם תפרטו את המקרה, נוכל לדון עליו בצורה ספציפית, אם אכן הכלי נאסר.