לשלם שכירות דירה לילדים מדמי מעשר

שאלה:

זכיתי להשיא את ביתי והתחייבתי לשלם חצי מהשכירות והדבר קשה עלי האם אני יכול לשלם את השכירות מדמי מעשר כהוצאות החתונה

תשובה:

שלום וברכה

ככל שהכוונה מראש היתה לתת מדמי מעשר, זה ודאי בסדר גמור, אין לך הרי חיוב לתת לה שכירות ויש בזה מצות הכנסת כלה. אבל אם מראש היתה הכווה שלך בשעה שהתחייבת לתת את זה מכספך, וחל עליך חיוב גמור לתת את זה מצד הקנין שעשית עם המחותן שלך, אם עכשיו תבוא לתת את זה מדמי המעשר זה כבר בגדר פורע חובו ממעשר שזה אי אפשר. אמנם אני מניח שיהיו לכם עוד הוצאות איתם, בענין ריהוט וכדומה, כל מה שלא התחייבת באופן מפורט אתה יכול לתת ממעשרות.

מזל טוב ורוב נחת.