החזר תשלום על קורס שבוטל

שאלה:

אני מאמנת אישית, לקוחה שילמה על תכנית אימון מראש עבור 12 פגישות. בהסכם האימון שהגדרנו בהתחלה כתוב שאם היא רוצה להפסיק את האימון, נקיים פגישת סיכום. והמחיר על פגישות שלא בוצעו יוחזר לה.
הלקוחה הפסיקה לבא אחרי מפגש 8 ולא רוצה לעשות מפגש סיכום.
האם עלי להחזיר לה כסף גם על מפגש סיכום או שכיון שהגדרנו שהיא מחויבת לבוא למפגש סיכום- עליה לשלם עליו גם אם לא מגיעה?

תשובה:

שלום וברכה,

אין צורך להחזיר לה את התשלום של מפגש הסיכום. יש להודיע ללקוחה לה שיש לה זכות למפגש סיכום, אם היא לא באה הרי זו מחילה מצידה על המפגש.

בהצלחה.

מקורות:

מבואר בשו"ע סימן שיא ס"ד וכביאור התוספות ב"מ עט, ב ד"ה אי. ובשו"ע סימן שלד סעיף א בהכרעת הרמ"א והש"ך שבעל הבית שהקדים ושילם לפועל ונאנס בעל הבית, אינו יכול לתבוע שיחזיר את כספו. ולפ"ז לקוח ששילם מראש והתחיל הקורס והלקוח נאנס ולא יכול להמשיך את הקורס לא יכול לדרוש החזר כספי. במקרה הנ"ל שהיה תנאי שאם הלקוח מבטל מקבל החזר כספי, יש להחזיר את הכסף על השיעורים שבוטלו, אולם על המפגש סיכום לא היה תנאי שמחזירים את הכסף, ולכן חוזר הדין שאין צריך להשיב את התשלום של מפגש הסיכום.