חזן שהחסיר מילים/ בליעת מילים בתפילה

שאלה:

ערב טוב.
1. חזן שהחסיר מילים בקריאת שמע מוציא את השומעים לידי חובה?

2. אם בחתימת ברכה אני מסופק אם אמרתי את שם השם בצורה ברורה האם לברך שוב ליתר ביטחון או לא מחשש לברכה לבטלה (והאם יש שוני בתפילת עמידה)?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית אני רוצה לציין שצירוף שתי שאלותיך יחד מעורר אצלי חשש שיש לך לחץ מיותר בנוגע לנושא הזה, וכדאי לשים לב! אם יש משהו של 0cd וכדומה ניתן לטפל.

לעצם שאלתך, החזן לא מוציא את הציבור ידי חובה בקריאת שמע, כל אחד קורא בעצמו.

לשאלתך השניה – אין לברך שוב.

ברכה והצלחה.