גר שעולה לתורה – איך קוראים אותו?

שאלה:

גר שאביו יהודי ואמו התגיירה וקיבל עליו הוראות מרן, כיצד יש לברכו ?פלוני בן אברהם אבינו , פלוני בן שרה אימנו, פלוני בן שם אביו , פלוני בן שם אימו הגיורת.
תודה .

תשובה:

שלום וברכה,

הוא גר גמור לכל דבר וענין ואינו מתייחס אחר אביו, ומעלים אותו לתורה פלוני בן אברהם [לא אומרים אבינו בעלייה לתורה].

מקורות:

רמ"א סי קלט סעי' ג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ראשית הוא לא בהכרח ספרדי, הוא בוחר לאיזו קהילה להצטרף, אין לו שום יחס לאביו, אם בחר להיות ספרדי, אבל בתפילות לרפואתו או כל מצב שמזכירים שם האם יאמרו בן שרה.