פאלפון בתפילה

שאלה:

אדם קצת מבוגר ושמיעתו לקויה מגיע לתפילה עם פאלפון פתוח שמצלצל בשעת התפילה, כיצד יש לנהוג, העירו לו מספר פעמים, הוא מנסה להעביר על רטט ולא מצליח, כיצד יש לנהוג, שמא יש להתעלם מהצלצולים ולהמשיך להתפלל, אודה על תשובה

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי מה הכוונה מנסה להעביר ולא מצליח, אם חסר לו הידע הטכני בזה, ניתן להסביר לו בנחת אחרי התפילה כיצד מעבירים, ואם קשה לו שהטלפון אינו פעיל בתפילה, זה כמובן לא נימוק… בכלל יש להורות לכבות את המכשירים בשעת התפילה. כמובן כל זה בנעימות שלא באופן מעליב, אם יש רב נעים הליכות בבית הכנסת טוב שהוא יעשה זאת בעדינות ובנעימות.