זמן הנחת תפילין דרבנו תם

שאלה:

שלום
בימי שני חמישי ותעניות, מתי מחליפים תפילין רש"י לרבנו תם, לפני או אחרי קריאה בספר תורה

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר הדין, אף שיש מצוה לשמוע ד' קדישים וג' קדושות עם התפילין, ניתן לקיים זאת גם בתפילין דרבינו תם, ולכן יש שחלצו לפני חזרת הש"ץ תפילין של רש"י והניחו של רבינו תם, אולם מנהג יותר ראוי לעשות זאת לאחר ובא לציון. ביום של קריאת התורה אפשר לאחר קריאת התורה לדעה הנ"ל, אבל להזהר שכל זמן שהספר תורה בחוץ אסור לגלות את הראש. וכאמור המהודר יותר, אחר ובא לציון.

מקורות:

ראה אות חיים ושלום ס"ק ח, אמנם בפרי מגדים בסי' כה מבואר שכל הד' קדישים והג' קדושות יהיו בשל רש"י, וכן נכון על פי פשט שהרי הלכה כרש"י, ומכל מקום לא יחלוץ באמצע חזרת הש"ץ.