להפקיד צ׳קים לפני שבת, מותר?

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.

האם מותר להפקיד צ׳קים ביום שישי קודם קבלת שבת, אם יש חשש שהם ינהלו את הפקדת הצ׳קים הללו בשבת (או יו"ט)?
והאם הדין שונה אם מדובר בבַּנק של גויים או של יהודים שאינם דתיים (לצערנו)?

תודה מראש.
כל טוב.

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שבבנקים בארץ ישראל אין עבודה בשבת ואין סיבה לחשוש, ובחו"ל – אצלכם, ודאי אין חשש כיון שאתה מצידך לא מבקש לעשות עבודה בשבת והם יכולים על פי חוק לעשות זאת גם לפני השבת או לאחריה, יום העסקים אינו נקבע לפי השקיעה, ועל דעת עצמם ולנוחותם הם עושים זאת.

מקורות:

ראה הפרטים בשו"ע סי' רמד.