תענית עשרה בטבת עם דלקת ריאות

שאלה:

מי שאובחנה אצלו דלקת ריאות. עדיין נוטל אנטיביוטיקה אבל יש שיפור ניכר בהרגשה. יש לציין שגם ככה אין לו תיאבון לאכילה ובעיקר שותה מים/תה. מה מידת חיובו בתענית עשרה בטבת מחר?

תשובה:

אני מבין שעדיין החולי קיים, לא לחינם אין תיאבון לאוכל, ואם כן אין לצום. אדם שכבר הבריא מבחינת התחושה רק לוקח עדיין אנטיביוטיקה בשביל להשלים את מנין הימים שניתנה לו וכסוג של מניעה, יצום, ויקח את הכדור ע מעט מאוד מים מרים. והכי טוב לקום לפני התענית לקחת כדור אחד ואז את השני כבר יכול לקחת ב5:00 בעבר אחרי התענית, ועוד אחד בלילה לפני שהולך לישון.

רפואה שלמה.

הצטרף לדיון

12 תגובות

  1. המצב הוא שיש הטבה בעוצמת החום והחולשה אבל עדיין יש חום לא גבוה וחולשה מסוימת- אבל אולי אפשר לנסות לא לאכול ולשתות את השעות של צום כזה קצר ולהיות במנוחה.

  2. משהו קטן בנוסף ברשותכם, לוודא שהבנתי נכון בשתי הנקודות הבאות בכל הנושא והדיון הזה:

    1. אין שום הבדל בזה בין אשכנזים לספרדים.
    2. זה הדין הלכה למעשה לכלל הציבור ואין פה איזה הקלה הלכתית לבחור כמוני שמאובחן מקצועית כסובל ממחשבות טורדניות בהלכה כחלק של בעיית OCD- או. סי. די.

    הבנתי נכון בשתי הנקודות הללו?