תענית י' בטבת – כדור לחרדות

שאלה:

שלום לרב
אני לוקחת כל יום בבקר תרופה שמטפלת בחרדות ובדיכאון . יש לי קושי לבלוע את התרופה בלי כמות גדולה של מים.
האם עלי לצום
תודה

תשובה:

שלום וברכה

במידה וכל הקושי זה רק לקיחת התרופה אבל בשאר היום הכל בסדר ואת יכולה לצום כרגיל, תקומי לפני עלות השחר [5:20 בבוקר] תקחי את הכדור ותחזרי לישון וכך תוכלי לצום כרגיל. גם אם אין ברירה וצריך לקחת את הכדור בצום זה לא מתיר לאכול ולשתות מעבר לכך. אבל אם את סובלת מחרדות והכדור זה רק חלק מהענין והצום מקשה עליך, את פטורה מלצום.

רפואה שלמה.