ירושה בחשבון בנק משותף

שאלה:

אני אלמנה מזה שנה.לי ולבעלי היה חשבון בנק משותף.בעלי היה המפרנס העיקרי.יש לנו שני ילדים בן ובת כבר גדולים.
אני שואלת אתכם אם אני יכולה לתת לבתי חצי ממה שיש בחשבון הבנק המשותף ולבני את החצי השני,בעלי רצה שהכסף יתחלק חצי חצי בין הילדים אך לא זכה לכתוב צוואה.הבן שלי טען לי שאסור לי לתת לבתי חצי כי הכל שלו והבת לא יורשת . אמרתי לבן שלי שחצי מהכסף שלי ואני יכולה לעשות כפי רצוני ובני טוען שהכל שייך לו .
נכון שאני צודקת ?

תשובה:

שלום וברכה,

הכסף שבחשבון שייך לך ולבעלך ז"ל, ולכן את יכולה לתת חצי שלך לביתך. והבן יירש את החצי של אביו.

בהצלחה.

מקורות:

חשבון משותף שרשום על שני בני הזוג, או דירה שרשומה על שם שני בני הזוג, בני הזוג הם שותפים בכסף ובדירה. ולכן הכסף שבחשבון בנק שרשום על שמך ועל שם בעלך ז"ל, הכסף שייך לשניכם. ולכן גם אם הבן טוען שכיון שהוא היורש היחידי הוא רוצה את כל הירושה של אביו, את יכולה לתת את החצי שלך לביתך, ואז החלוקה תהיה שוויונית שהבן יקבל את חלק אביו, וביתך מקבלת את החלק שלך.

אם יש לך עוד נכסים או דירה, כדאי מאוד שתערכי צוואה הלכתית כדי שגם ביתך תקבל.