האם אלמן שנישא בשנית יורש את אשתו הראשונה?

שאלה:

האם אלמן יורש את אשתו הראשונה גם לאחר שנישא לאחרת?

מדובר באלמן, שהחתים את ילדיו על ויתור לירושת אמם, מייד לאחר תום השבעה זרק את חפציה ותרם את בגדיה, לאחר השלושים יצא לשידוכים ותוך חודשים בודדים בלבד נישא בשנית בתוך שנת האבל על אשתו,
לאב בן יחיד ובנות,
האב מתנכל כלכלית לבנו, לא שילם על חתונתו ולא עזר להון עצמי לדירה במשך שנים רבות חלתה אשת הבן והחלימה בנס גדול, וגם אז האב סירב לתמוך כלכלית ודרש שישלמו לו בחזרה גם על רכישה של עוף לשבת ,לבנותיו דאג לדירות ונדוניה מכובדת
הבן הפסיד כספים מרובים בגלל שישב לצידה של אמו בזמן מחלתה הקשה בזמן שאחיותיו הגיעו למעט זמן הוא נכנס לחובות עתק
האב מכר את הדירה ללא משכנתא ואף רכש דירה להשקעה, ומתעלם ממצוקת בנו שהגיע לפת לחם של ממש ולא יכול לשלם שכירות,
הבן עובד והאב מקפיד עליו שהוא לא אברך.
כשנתן כסף לבן אמר שזאת "הלוואה" בגלל שהבן לא עבד לא יכל לשלם בחזרה לבסוף האב אמר שהסכום זהה למה שנתן לבנות לדירה ובכך מסרב לתת סכום נוסף לדירה, בפועל האב מימן את בנותיו גם בשכירות בשנה הראשונה ולא ביקש מהן כספים בחזרה אלא רק הקפיד על בנו ,
האם בנסיבות אלו יכול לתבוע הבן את אביו לירושת אמו, כעת שהאב נשוי בשנית?

תשובה:

שלום וברכה,

בעל יורש את אשתו והוא היורש הבלעדי. ולכן אשה נשואה שנפטרה ויש לה ילדים, הירושה שייכת לבעל בלבד ולא לילדים. הוויתור שוויתרתם לטובת האבא זה רק בשביל החוק, אבל למעשה כל העיזבון של האמא שייך לאבא.

בהצלחה.