תפילה במטוס או לאחר הנחיתה?

שאלה:

שבוע טוב ומבורך.

אני נמצא בתאילנד . הטיסה שלנו בחזרה לישראל בשעה 24:00 בלילה שעון תאילנד, כאשר השעה בישראל היא בדיוק 19:00 בערב, זאת אומרת כאן בתאילנד הפרש של 5 שעות קדימה מישראל .

הנחיתה שלנו בארץ אמורה להיות בערך, ב6 בבוקר שעון ישראל .

השאלה היא, האם צריך להניח תפילין לפי עלות השחר לפי הזמנים של המקום שאנחנו נמצאים מעליו (יש שעון במטוס שמורה מה השעה במקום זה) או שאפשר להמתין להגעה לארץ ולהתפלל בארץ אולי אפילו במניין

אשמח לתשובה לפי דעת הספרדים

תשובה:

שלום וברכה

כיון שבשום שלב לא תפסיד את זמן התפילה, כפי שאני מבין, אין סיבה שלא להמתין ולהתפלל בארץ במנין נוח ובזמן.

לענין ברכות התורה כדאי לעשות לפי המקום שבו אתם נמצאים.

טיסה נעימה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. תודה על התשובה .
    אני אחדד שוב, את השאלה שכבודו יבין מאיפה נובעת השאלה.
    ייתכן שנהיה מעל מקום מסוים , שהמצב הוא שאנחנו יכולים לפספס ק״ש בזמנה, או זמן תפילה לפי זמני המיקום ההוא שאנחנו מעליו. אבל כשנגיע לארץ בוודאות לא נפסיד לפי זמני הארץ.

  2. לכאורה גם אם הוא יפספס את הזמן ולאחר מכן יחזור שוב אחורה (מאוד לא מסתבר כפי שהוזכר כבר) הרי הוא יחזור לנקודה שהוא פספס אז מה אמורה להיות הבעיה עם זה?

  3. כאשר חל על אדם חיוב ויש לו זמן, אף שהוא יודע שיחזור אחורה עדיין לא מתיר לו להפסיד את זמן המצוה המוטלת עליו עתה, כיון שיהיה זמן שביטל מעצמו מצוה זו ועבר זמנה, כך נלע"ד.