לשון הרע ברמז

שאלה:

לכבוד הרב,
אם אני שולח למישהו תשובה בהלכה כחלק מרשימה של תשובות אחרות.
אם אותה תשובה מדברת על נושא ספציפים שקשור לקרובים של האדם (זה קשור לעבודת השם, אבל יש בזה מן רמז עקיף שאותו קרוב לא תקין במידה מסוימת) האם יש בזה לשון הרע או בעיה אחרת?
הערה – השאלה היא לא ספציפית על הדוגמא הנ"ל, אלה בכלל בעיקרון דומה האם יש להימנע מלשים תשובות כאלו יחד.

תשובה:

לא הבנתי בדיוק, אבל ברור שאם על ידי מה שאתה כותב מתברר גנאי על איזה אדם – הדבר אסור.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכבוד הרב,

    אם אני שולח תשובה הילכתית שכוללת התייחסות של אישה לבן זוגה במצב מסוים ותשובת הרב איך יש לנהוג במקרה כזה.
    אותו אדם סובל מהבעיה הזאת מאישתו, יש בזה לשון הרע מרומז על אשתו?
    תודה