כיבוי טלפון בשבת מתוך שינה

שאלה:

מי שהניח בערב שבת את הנייד כבוי ליד המיטה, באותו מקום שהוא מניח אותו כל לילה, ובשבת בבוקר השעון המעורר צלצל והוא מתוך שינה כיבה אותו כהרגלו.
כמובן הוא מצטער על כך.

האם דינו כשוגג או אנוס לענין תשובה?

תשובה:

אפשר יותר להגדיר זאת לאונס אבל הוא אונס שיש בו קצת פשיעה, מי שיודע שהוא עלול לכבות את הטלפון מתוך שינה צריך להניחו הרבה יותר רחוק כדי שלא יבוא לידי זה. אבל שוגג אין כאן, שוגג זה או שאדם שכח שהיום שבת או ששכח שהדבר אסור.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שם זו הלכה בהלכות נזיקין והכללים בזה שונים, אבל נכון הדבר שגם שם אנחנו יודעים שאם הטלפון היה לפני השינה זה נחשב אונס קרוב לפשיעה וכאמור.