אכילת קינוח בסעודה שלישית אחרי השקיעה

שאלה:

שלום לרבנים,
אדם התחיל בהיתר לאכול סעודה שלישית לפני השקיעה, ונמשך לאחרי השקיעה.
אם רוצה לאכול קינוח (שמברך עליו, כגון שוקולד), האם יכול לברך אחרי השקיעה? (כמובן לפני שבירך ברכת המזון)

תשובה:

בודאי מותר, כיון שהוא עדיין באמצע אותה סעודה שהתחיל לפני השקיעה, הגם שיש לברך ברכה ראשונה על הקינוח מחמת שהוא אינו טפל לפת, עדיין הוא חלק מהסעודה [בברכה אחרונה יוצא ידי חובה בברכת המזון], ומותר לאכול גם לאחר השקיעה.

ברכה והצלחה