ביטול הזמנת שמלת כלה

שאלה:

הזמנו שמלת כלה בהשכרה ושילמנו מקדמה 1000 מתוך 5000.
בזמן ההזמנה מדדנו שמלה גדולה בהרבה מידות.
בעלת העסק אמרה שתתפור שמלה חדשה.
כשבאנו למדידה ראינו שלא תפרה חדש.
היא ניסתה לתקן בשביל שיתאים למידה.
אחרי 2 פעמים ראינו שזה לא נראה טוב ואמרנו לה
היא ניסתה לתקן ללא הצלחה. עכשיו אנחנו רוצים לבטל ולהשכיר ממקום אחר.
האם מותר לנו.

תשובה:

שלום וברכה,

אם קבעתם שהיא תתפור שמלה אחרת לפי השמלה שהזמנתם והיא לא תפרה חדשה אתם יכולים לבטל את העסקה והיא צריכה להחזיר לכם את המקדמה.

בהצלחה.

מקורות:

בתשלום מקדמה נחשב לקניין כסף ואם הלקוח מבטל אינו רשאי לקבל את הדמי מקדמה. אולם אם התופרת לא עשתה את מה שסוכם בתחילה נחשב שהיא מבטלת את העסקה ולכן היא צריכה להחזיר את המקדמה, ולא יכולה להחזיק בדמי מקדמה.