עור המכסה את האיבר לאחר הברית

שאלה:

שלום רב, בני בן 8חודשים ויש לו עור שמכסה חלק מאיבר, היינו אצל רופאת עור ומין ועל הדרך הראנו לה את הברית והיא אמרה שזה אופייני לילדים שמנים, רציתי לשאול האם הלכתית יש בעיה ? האם צריך לתקן את הברית ?

תשובה:

כדאי להראות למוהל. הגמרא בשבת אומר בדף קלז שכאשר הבשר חופה על האיבר מחמת השומן, אם כאשר האיבר מתקשה האיבר מתגלה זה בסדר ואם לא, יש לתקן. קשה להגדיר זאת בילד קטן, כדאי להראות למוהל מומחה שיראה במה מדובר.

ברכה והצלחה.