טוסט שנעשה על ידי אדם שאינו מקפיד על נטילת ידים

שאלה:

בס"ד
שלום מותר לי לאכול טוסט חלבי עם ביצה ממסעדה שכשרה למהדרין אך מי שמכין לי את הטוסט וכו… אינו דתי ובטח לא נוטל ידיים בבוקר … האם זה ישפיע לא טוב על האוכל? מה לעשות הרבה מסעדות חלביות עם כשרות מהודרת אך עובדים שם לא דתים והם מכינים את האוכל.. איך היית ממליץ להתנהל מותר לאכול או אסור.
תודה

תשובה:

סומכים על כך שהם ודאי רוחצים את הידים כמה פעמים עד שנוגעים באוכל, ויש שיטות שלהסרת רוח רעה אין צורך בכלי כמבואר בבית יוסף בסי' ד', כמו כן מן הסתם הוא עבד עם כפפות אם זה מקום אסטטי…

 אם יש כשרות מהודרת אפשר לאכול.